20130328_214654.jpg
Toader Laurentiu

Miercurea Ciuc
Str.Libertatii nr.8
Harghita

Mob: 0722 589650
E-mail: laurentiu@destinemciuc.com

3 tehnici psihologice simple care te scapa de limite daca esti o persoana lenesa si lipsita de motivatie.Secţiune nouă

Tehnca 1 – Cum sa scapi de “Eu nu pot!”

Stiu ca cel mai mare obstacol al tau in acest moment este :” eu nu pot!”
Eu nu pot sa imi descopar pasiunea, talentul sau vocatia.
Eu nu pot sa am un corp frumos
Eu nu pot sa am parte de iubire si fericire
Punem pariu ca poti?
TOT ceea ce tu faci azi era odata imposibil sa faci.
Daca atunci cand ai invatat sa mergi, parintii tai ar fi zis:” nu mai incerca sa te ridici, ca te lovesti” probabil si azi ai fi mers in patru labe.
Ai avut nevoie de o doza mare de optimism si curaj ca sa te ridici, sa cazi din nou sa te ridici si sa incepi sa stai pe picioarele tale. A fost un moment cand sa mergi pe ambele tale picioare a fost foarte greu iar odata parea chiar imposibil.
Acum o faci foarte usor.
Sa scrii si sa citesti nu ai putut decat de la 6-7 ani.
Pe la 3 ani parea imposibil iar la 6 era foarte greu.
Acum o faci extrem de usor si fara sa te gandesti deloc ca nu ai putea sa o faci.
Mersul pe bicicleta sau condusul masinii, pareau imposibile odata, si chiar foarte grele atunci cand invatai. Acum insa este o activitate extrem de usoara daca te pricepi in oricare din ele.
Acum sa revenim la pasiunea, talentul, vocatia si banii pe care tu ii faci azi si mai ales felul in care ii faci.
Ti se pare imposibil sau foarte greu?
Ghici ce?
Eu sunt aici sa iti spun ca nu pot accepta sa te vad ca mergi in 4 labe toata viata si vreau sa te ridici.
Si vreau sa treci de la imposibil la greu si apoi la foarte natural.
Am vazut multi oameni trecand prin tot acest proces si te asigur ca vei reusi si tu.
Ti se pare greu si imposibil?
Orice lucru ce il faic acum era imposibil si apoi greu de facut iar azi e usor.
Si la fel poate fi cu orice lucru care ti se pare imposibil acum.
De acord?

Tehnica 2 – puterea vizualizarii emotionale a scopului atins

Alege orice scop, vis sau dorinta de-a ta
Se stie ca creierul nu face diferenta dintre imaginatie si realitate.
Imagineaza-ti o lamaie, taiata in jumate, cu aroma ei puternica, cu zeama ei acra. Observa-i culoarea, mirosul si imagineaza-ti ca o pui pe limba.
In mod normal, deja ar trebui sa salivezi. Cum se poate ca o lamaie cate nu exista sa iti provoace un efect fizic?
Asta e cea la simpla dovada ca TOT ceea ce gandim are influenta asupra sanatatii noastre, asupra relatiilor noastre, asupra banilor nostrii si nu mai ma joc de-a gandirea negativa.
Toate gandurile mele sunt doar pozitive si spre binele meu.
Mai mult, un experiment rusesc a aratat ca au fost 4 grupuri de sportivi.

1. Primul grup s-a antrenat 100% doar fizic
2. Al doilea grup 75% fizic si 25% vizualizare despre um se antreneaza si cum castiga
3. Al treilea grup 50% fizic si 50% vizualizare
4. Al patrulea grup 25% fizic si 75% vizualizare mentala
Ghici cine a fost cel mai bun pe teren?
Ultimul grup, cu 75% vizualizare mentala.
Asadar, una din conditiile importante ale succesului este sa poti vizualiza succesul inainte ca el sa vina.
Asta pentru ca mintea nu face diferenta dintre realitate si imaginatie si daca ii spui ca deja a facut un lucru, va considera ca e mai usor sa il faca a doua oara, a treia oara si tot asa.
Iar cand il faci pentru prima oara realitate deja il faci pentru a multa oara in realitatea mintii.
Cum trebuie sa faci exercitiul vizualizarii?
Vizualizezi cu lux de amanunte tot rezultatul dorit si cum te simti cand deja l-ai obtinut.
Hai sa ne folosim puterea mintii si sa ne imaginam urmatorul scenariu, in care ai afacerea ta online si ti-ai castigat libertatea financiara
Iti vei face un blog, un autoresponder, vei incepe sa strangi cititori ai materialelor create de tine, vei pune materiale noi pe blog-ul tau de 2 ori pe saptamana minim, vei incepe sa foloseste facebook-ul pentru transmiterea mesajului tau.
Vei construi o mica audienta, tu vei castiga experienta si prin educatie si experimentare continua vei vedea nu doar ca nu ti se mai pare imposibil, dar nici foarte greu.
Va fi doar o provocare.
Incurajat de progresul tau, vei incepe sa lucrezi la primul tau produs.
O carte, un curs audio sau video, un pdf, un produs bun creat de altcineva pe care tu il vei promova. Poate fi orice produs sau serviciu pe care il oferi, care vine in urma priceperii tale intr-un anumit domeniu ( pasiunea, talentul, vocatia ta)
Apoi, cu mica ta audienta dar care te urmareste cu pasiune pentru ca vei stii sa transmiti mesajul tau cu impact, vei face prima lansare pe blog-ul tau.
Si vei castiga 100 de euro, 200, sau poate 3000.
Si atunci ii vei strange pe oamenii cei mai dragi din viata ta si ii vei scoate in oras la o masa, un suc, o masa, o distractie.
Si va fi cea mai fericita zi din viata ta pentru ca acum stii ca ai CHEIA, RETETA si ca doar de tine depinde ca la suma initiala castigata de tine , oricat de mica e ea la inceput, sa incepi sa adaugi zerouri in coada.
La urmatoarea lansare, cu noile lucruri invatate vei vinde de 2-3 ori mai mult si intr-un an vei vinde de 10 ori mai mult decat prima oara.
Si astfel, iti vei dobandi libertatea financiara, vei avea o afacere pe care o poti conduce de pe un laptop ce il porti in ghiozdan, calatorind oriunde iti doresti in lume sau vei fi la terasa la Starbucks si vei crea noi materiale la ora 11, intr-o zi frumoasa de marti in timp ce oamenii din jur care te priveau cu neincredere si iti spuneau ca nu vei reusi , ca e IMPOSIBIL sau FOARTE GREU, se trezesc la 7 ca sa fie sclavi inca o zi pentru un patron care odata a urmat aceeasi pasi pe care si tu i-ai urmat acum.
Ti se mai pare greu sau imposibil?
Totul este sa stii pasii, si sa ii faci.

Tehnica 3 – repetarea mesajelor catre minte pentru ca ea sa inceapa sa le considere reale si sa ne ajute sa ne comportam in consecinta

Atunci cand eram saraci, faceam afirmatii si ni le repetam pana cand mintea noastra subconstienta a inceput sa creada ce ii spuneam si sa se comporte in consecinta.
Dupa luni si ani de zile, am devenit acei oameni care ne-am spus ca vom deveni.
Aceasta este puterea mintii si a sufletului tau. Aceste afirmatii se repeta dimineata si seara, zilnic timp de cateva luni de zile.
Trage aer in piept si repeta dupa mine:
(1) Am venit pe aceasta lume pentru a-mi descoperi talentele innascute, pentru a le dezvolta in abilitati si pentru a face apoi lumea mai buna prin ele. Misiunea mea este sa transmit mesajul meu cat mai multor oameni si pentru a le face viata mai buna, mai usoara si mai frumoasa prin ceea ce eu fac cu pasiune zi de zi.
(2) Stiu ca banii, sanatatea, iubirea si anturajul de care am parte sunt doar o reflectie, un efect secundar a nivelului meu de dezvoltare personala. Am sa accept cine sunt cu toate calitatile si defectele, am sa ma imbratisez si iert pentru toate lucrurile pe care le-am făcut greşit şi mi-au afectat negativ viaţa şi am să merg mai departe spre destinul meu măreţ fără povara regretelor din trecut.
(3) Merit să am un stil de viaţă exact aşa cum acum doar îl visez. Îmi voi pune la vedere toate scopurile şi visurile şi de fiecare dată când am o stare de lene sau de lipsă de motivaţie voi ridica privirea din pământ, mă voi uita la visurile mele şi voi şti care este motivul pentru care nu mă opresc în nicio zi din munca şi misiunea mea.
(4) Tot ce am nevoie se află deja în mine. Eu trebuie doar să iau o pauză şi să mă deconectez de la agitaţia acestei lumi şi să mă conectez la adevăratul meu sâmbure de divinitate. Simt că am o putere şi o energie nelimitată ce aşteaptă să fie exploatate pentru binele meu şi a celor care mă înconjoară.
(5) Iubesc această viaţă pentru că este exact viaţa de care am nevoie să pot evolua. Fără dificultăţile cu care mă confrunt azi nu aş putea să mă văd aşa cum sunt cu adevărat şi nu aş putea să îmi evaluez corect capacităţile.
Am multă încredere că voi reuşi să fac tot ce mi-am propus şi orice obstacol ce îl am în cale este acolo pentru a fi depăşit şi pentru ca eu să acumulez puterea acelui obstacol odată ce l-am depăşit.
(6) Înţeleg că toţi oamenii din jur sunt oglinzi pentru mine şi că oamenii nu mă vor trata niciodată mai bine decât mă tratez eu însumi. De aceea e important ca felul în care arăt, mă port şi mă tratez în general să reflecte iubirea şi respectul ce-l am în primul rând pentru mine.
(7) Înţeleg că banii sunt doar un efect secundar pentru ceea ce am eu de oferit ca valoare. Pentru a face bani este necesar să îmi dezvolt abilităţi care să producă valoare pentru lumea din jur.
(8) În iubire şi atracţie, regulile sunt total altele decât sunt în restul vieţii noastre. Îmi asum acest lucru şi accept că pentru o viaţă împlinită pe plan relaţional, sexual şi afectiv e important să studiez cum funcţionează iubirea, sexualitatea şi legăturile dintre oameni.
(9) Vreau ca în orice moment al vieţii mele să pot spune cu mândrie: ”Am făcut tot ce puteam eu face cu mijloacele pe care le-am avut la dispoziţie şi nu am ce să îmi reproșez”.
(10) Ştiu că frumuseţea vieţii nu constă atât în destinaţie cât în drumul parcurs. Am să trăiesc toate experienţele care mi se oferă şi în acelaşi timp voi avea privirea spre orizont ca să nu uit care îmi este drumul şi direcţia în viaţă.
Atitudinea pe care o vreau de la tine e cea reflectată în superba poezie a lui Coşbuc, Decebal către popor, opusă total baladei Mioriţa în care ciobanul se resemnează în faţa morţii şi a sorţii.


Viaţa asta-i bun pierdut
Când n-o trăieşti cum ai fi vrut!
Şi-acum ar vrea un neam călău
S-arunce jug în gâtul tău:
E rău destul că ne-am născut,
Mai vrem şi-al doilea rău?

Din zei de-am fi scoborâtori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş îngârbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori câine-nlănţuit.

Cei ce se luptă murmurând,
De s-ar lupta şi-n primul rând,
Ei tot atât de buni ne par
Ca orişicare laş fugar!
Murmurul, azi şi orişicând,
E plânset în zadar!

Iar a tăcea şi laşii ştiu!
Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
Să râdă! Bunii râd şi cad!
Să râdem, dar, viteaz răsad,
Să fie-un hohotit şi-un chiu
Din ceruri până-n iad!

De-ar curge sângele pârău,
Nebiruit e braţul tău
Când morţii-n faţă nu tresari!
Şi însuţi ţie-un zeu îţi pari
Când râzi de ce se tem mai rău
Duşmanii tăi cei tari.

Ei sunt romani! Şi ce mai sunt?
Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
Zamolxe, c-un întreg popor
De zei, i-am întreba: ce vor?
Şi nu le-am da nici lor pământ
Căci ei au cerul lor!

Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!
E rău destul că ne-am născut:
Dar cui i-e frică de război
E liber de-a pleca napoi,
Iar cine-i vânzător vândut
Să iasă dintre noi!

Eu nu mai am nimic de spus!
Voi braţele jurând le-aţi pus
Pe scut! Puterea este-n voi
Şi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,
Că zeii sunt departe, sus,
Duşmanii lângă noi!
maturitate-creier-ww.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one